Encuéntranos en:

Entrevista amb Sergio Bou, Alcalde de Santa Magdalena de Polpis

Santa Magdalena de Polpis, un dels nostres municipis associats, compta amb una ubicació estratègica, bones comunicacions, i una economia basada a la construcció, els sectors agrícoles i ramaders i el sector comercial. Parlem sobre tot açò amb l’alcalde d’este poble, Sergio Bou, qui ens conta també les iniciatives del municipi en dinamització rural, i analitza la importància dels serveis essencials per a estos territoris. 

P. Si poguera dirigir-se a una persona que estiga plantejant-se començar un negoci, com li convenceria que el posara en marxa al seu poble?, Quins són aquests avantatges que vosté veu d’emprendre al poble? 

R. Santa Magdalena té una situació estratégica, ja que disposa de bons accessos. Des de la N-340 tenen els accessos a l´AP-7 a poca distància, la qual cosa permet que resulte la vida molt més senzilla, ja que es disposa de la tranquil·litat d´un poble d´interior a escassos minuts de municipis turístics i d´altres de major nombre de població.

P. Quines iniciatives té actives el seu Ajuntament per a motivar l’emprenedoria?

R. Una taxa per obertura d´activitats molt reduïda i potenciem turísticament el nostre municipi, donant a conéixer tot allò que tenim i que fem, per tant resulta un poble molt atractiu a l´hora d´instal·lar alguna activitat.

P. Com valora l’activitat del Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta en el que té a veure amb el sorgiment de noves idees empresarials i promoure l’emprenedoria als pobles?

R. Molt positiva, perquè dona continuïtat de forma col·lectiva a tot el que fem individualment des de cadascú dels municipis, i sobretot ajuda en la tramitació dels expedients per fer realitat aquestes il·lusions dels emprenedors en poder fer realitat els diferents projectes.

P. Quines són les activitats empresarials i econòmiques més importants del seu municipi, i com valora la seua situació actual i futura?

R. Sector de la construcció, amb tres empreses que treballen el marbre, la pedra, així com les pròpies empreses i autònoms de la construcció. També tenim el sector agrícola i ramader amb la gran quantitat de granges de porcí, boví, pavos i pollastres. Al mateix temps, el sector comercial també forma part de les activitats empresarials, donant molts serveis i posant la vida més fàcil sense haver de desplaçar-se.

P. Molt s’està parlant de la ‘Espanya buidada’ o del medi rural, de la despoblació. Vosté, com a alcalde, com creu que les administracions, a més de la local, poden ajudar a lluitar contra la despoblació i pel sorgiment d’oportunitats als pobles com el seu?

R. Sóc dels que pense, que és molt important que les administracions supramunicipals ajuden als municipis a poder tindre garantits els serveis bàsics essencials per al que la gent puga desenvolupar el seu projecte de vida en aquest poble menut. És molt important tindre feina, però també tindre coberts tots els serveis, que es necessiten per tal de poder treballar i conciliar.

P. Estem travessant una situació complicada a causa de la pandèmia del Covid-19. Moltes veus apunten a un canvi de percepció i d’hàbits de vida resultat de les limitacions que comporta la pandèmia. Creu que pot afavorir al fet que algunes famílies es plantegen vindre a viure al poble?, què els diria a aquestes persones si poguera dirigir-se a elles?

R. Sempre he tingut clar, que la qualitat de vida d´un municipi, una volta tens tots els serveis bàsics garantits, és molt millor que en qualsevol ciutat, per tan és comprensible, no que es plantegen vindre, sinó que vinguen com estan venint. També està clar que en uns llocs serà més fàcil de fer, perquè la situació geogràfica ho fa més fàcil.

P.. Comente’ns qualsevol cosa que vulga afegir al seu testimoniatge com a alcalde o alcaldessa relacionat amb l’emprenedoria, la dinamització del territori rural i l’apoderament de l’entorn rural com a lloc amb una gran qualitat de vida.

R. M´agradaria insistir en la importància que tenen els serveis essencials; Escola infantil, consultori mèdic auxiliar, farmàcia, serveis socials potents, una administració sensible, espais culturals i esportius, associacionisme, comerços locals i sobretot seguir col·laborant amb la creació de llocs de treball sostenible en el futur. Crec que quan això s´aconsegueix la vida en un poble és plena de sentit, perquè l´entorn, tant paisatgístic com patrimonial ja ve de sèrie, és a dir ja l´hem heretat. Per tant, cal millorar i mantindre el que hem aconseguit fins ara en aquest lloc, situat estratègicament al nostre territori.

Descubre tu Potencial Emprendedor Rural

Convierte tus ideas en realidad y contribuye al crecimiento rural. ¡Explora cómo podemos apoyar tu proyecto emprendedor hoy!